Wat is Kratom?

In Zuid-Oost Azië wordt kratom (Mitragyna Speciosa) door de lokale bevolking gezien als een medicinale plant. De medicinale potentie van deze plant omvat een breed geheel waaronder pijnbestrijding, opiaat afhankelijkheid bestrijding, positieve werking op de gemoedstoestand, energie verhogend en stimulerend voor het immuun systeem.

In Thailand worden de bladeren van deze boomachtige plant al eeuwenlang gebruikt vanwege hun medicinale en psychoactieve werking, die vergelijkbaar is met die van opiaten. Thaise arbeiders gebruikten de bladeren als stimulerend middel dat lichaam en geest activeert. Het wordt ook gebruikt om opiumverslaafden te laten afkicken. De laatste tijd is het gebruik van kratom als recreatieve drug ook in het Westen steeds populairder geworden.

Kratom effecten

Het wordt gebruikt als een genotmiddel (in lage doses), sedativa (in hoge doses), recreatieve drug, pijnstiller, een middel tegen diarree, en voor de behandeling van opiaat verslaving.

​Kratom is er in verschillende soorten met elk een unieke werking. De meest opvallende eigenschap van de Red Vein, White Vein en Green Vein zijn:

​RED VEIN         ​- ​meest pijnstillend

​WHITE VEIN​      - meeste energie

​GREEN VEIN    ​- ​nootropische effecten waaronder stress vermindering, positieve werking op de gemoedstoestand en depressie gerelateerde klachten

Kratom heeft stimulerende, verdovende-analgetische en visionaire eigenschappen. In een lage doses zullen de stimulerende effecten de overhand hebben. De stimulatie is mild vergelijkbaar met koffie, maar niet identiek. Uw gemoedstoestand wordt verbeterd en uw energie-niveau is toegenomen en zult minder snel vermoeid zijn. Vervelende taken zijn minder storend. Men kan normaal functioneren op lage doses (maar niet rijden, of gebruik maken van elektrisch gereedschap).

Gemiddelde doses geven meer sedatieve en pijnstillende effecten. Er kan een gevoel van veel euforie zijn. Goede tot uitstekende verlichting van de pijn kan optreden. Er is een lichte vermindering van het vermogen om te werken op gematigde doses.
 Men blijft rationeel, maar de prestaties, nodig voor complexe taken die aanhoudende concentratie vergen, kan worden aangetast.

 Bij hoge dosering, zal de gebruiker vaak gaan liggen, naar muziek luisteren, en geeft een wereld van hypnogogic visioenen en 'dagdromen'. Deze staat kan al of niet aangenaam zijn, dit is verschillend per persoon. Bij hoge doses functioneerd u slechter en dit is duidelijk merkbaar voor anderen --- vertraagde spraak, lompheid, drugs gelaatsuitdrukkingen met droopy oogleden en gefocusde pupillen, en een neiging tot bot gedrag. Extreme doses zijn niet leuk. Te hoge doses geven een intense jeuk, misselijkheid en (neiging tot) braken. Flauwvallen kan voorkomen, met name wanneer u te snel opstaat. Verschillende mensen gebruiken kratom om verschillende redenen. Kratom wordt gebruikt als recreatieve drug, een milde stimulatie, een sfeer lifter, een angststiller, een potente pijnstiller, een middel tegen diarree en zelfs als een behandeling voor opiaten ontwenningsverschijnselen.

Gebruik

De fijngemalen kratompoeder (max. 5 gram)  meng je eenvoudig in een kop thee, water of flesje vruchtensap. Wanneer je je kratomdrankje snel opdrinkt zal je een meer relaxte opiumachtige werking hebben, wanneer je je kratomdrankje langzaam opdrinkt zal het meer energie geven.

Dosering: Wij adviseren om niet meer dan 5 gram kratompoeder per dag te gebruiken. Meer ervaren gebruikers zullen na enige tijd de behoefte voelen om de dosering te verhogen.

Bijwerkingen

Gezondheidsproblemen komen nauwelijks voor bij mensen die slechts af en toe kratom gebruiken. Er zijn gevallen bekend waar men  wat last heeft gehad van  hoofdpijn, misselijkheid, vaker urineren en constipatie als neveneffecten. Zoals elke drug of medicijn variëren de reacties van mensen, en sommigen zijn mogelijk zelfs allergisch voor kratom, of vertonen een andere ongebruikelijke reactie, zelfs wanneer ze het verantwoordelijk gebruiken. Om de tollerantie van het lichaam voor kratom tegen te gaan adviseren wij om niet steeds dezelfde kratomsoort te gebruiken.

Zoals voor elke drug geldt, is het gebruik niet geheel zonder risico`s. Bestuur geen zware machines, ga niet autorijden en neem niet deel aan andere gevaarlijke activiteiten onder invloed van kratom. Wanneer je je energiek voelt, wees er dan op voorbereid dat er opeens slaperigheid zou kunnen optreden. Wees bedachtzaam.

Kratom is niet geschikt voor personen jonger dan 18 jaar. Twijfelt u over het gebruik van kratom vanwege medicatie, neem dan contact op met uw arts.  We raden vrouwen die zwanger zijn sterk aan om GEEN kratom te gebruiken.

Combinaties

Het combineren van kratom met andere genotsmiddelen raden wij af .

Bewaren

De kratompoeder kan zeker 2 jaar bewaard worden, daarna zal de werking iets afnemen.

 

 

© 2014 - 2019 Happy Holland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.