Paddo

Klik hier voor meer informatie over het opkweken van de growkits.

Klik hier voor instructies sporenkit.

Klik hier voor ons assortiment magic mushrooms. 

Golden Teacher - all in one growkit - 3

 

Uit nieuw onderzoek van een groep van vooral Britse wetenschappers, op basis van fMRI-hersenscans, is gebleken dat het innemen van psilocybine (de werkzame stof in paddo's) bij proefpersonen de activiteit in bepaalde hersendelen vermindert. Dit geldt vooral voor de hersendelen die betrokken zijn bij het kanaliseren en filteren van informatie.

Dit verklaart wellicht waarom gebruikers vaak melden dat ze onder invloed van paddo's indrukken en gevoelens ervaren die normaal gesproken voor ze verborgen blijven. Wanneer door de hersenen informatie minder goed gefilterd en gestuurd wordt, kunnen immers meer indrukken ons bewustzijn bereiken. Ook kan dit wellicht verklaren waarom gebruikers na het gebruik van paddo's vaak nieuwe inzichten melden, soms met therapeutisch effect.

Een andere aanwijzing voor het therapeutische effect van psilocybine, is dat in dit onderzoek onder andere de mediale prefrontale cortex in activiteit afnam, een hersengebied dat bij depressieve mensen juist extra actief is.

Deze nieuwe resultaten komen opvallend overeen met de ideeën van Aldous Huxley (1894-1963). Huxley zag het brein vooral als een instrument dat informatie voor het bewustzijn behapbaar maakt, en stelde dat psychedelische middelen deze filterende functie van het brein tijdelijk doen verminderen.

=================================================================================

2011-10-24

Nieuw onderzoek van onderzoekers aan de Johns Hopkins School of Medicine heeft aangetoond dat de werkzame stof in paddo's blijvende positieve effecten kan hebben op het welbevinden van mensen.

Het was al langer bekend dat deze werkzame stof, psilocybine, bij gebruikers invloedrijke en diepgaande spirituele ervaringen kan veroorzaken. Bij hoge doseringen echter, kan het gebruik ook leiden tot bad trips, gekenmerkt door sterke gevoelens van angst en wanhoop. Het is dus belangrijk om de juiste dosis te vinden, en hier zijn de onderzoekers van Johns Hopkins in geslaagd. Het lukte ze om keer op keer bij vrijwillige proefpersonen mystieke ervaringen op te wekken, met langdurige positieve gevolgen zoals een versterkte persoonlijke groei en het gevoel meer rust te hebben. Dit zonder nadelige bijwerkingen.

“De hoofdzaak is dat we een optimale dosering hebben gevonden, waarbij de langdurige positieve effecten optimaal zijn, terwijl de kans op angstige bijwerkingen zoveel mogelijk wordt beperkt,” aldus professor in de gedragsbiologie en hoofdonderzoeker Roland Griffiths.

Aan het onderzoek deden achttien proefpersonen mee, en veertien maanden na het experiment schaarde 94% van hen de psilycbine-ervaring onder de vijf meest betekenisvolle ervaringen uit hun leven; voor 39% van hen stond deze zelfs op de eerste plaats. Belangrijk is ook dat niet enkel de proefpersonen deze positieve effecten ondervonden: ook vrienden, familie en collega's meldden dat de proefpersonen een vrediger en gelukkiger indruk op hen maakten.

Uiteindelijk willen de onderzoekers graag uitvinden of dit soort psychedelische ervaringen behulpzaam zou kunnen zijn bij bijvoorbeeld kankerpatiënten, en anderen die met grote (stervens-) angst in aanraking komen. Ook wordt tegenwoordig weer onderzoek gedaan naar of dit type ervaringen mensen zou kunnen helpen bij het beëindigen van hun verslaving, en bij de behandeling van depressie en posttraumatische stress.

De proefpersonen namen het middel in een huiskamersetting, zodat ze zich goed op hun gemak konden voelen tijdens het experiment. Dit gebeurde in een ziekenhuis, zodat medische hulp altijd nabij was. Dit laatste bleek echter in geen geval nodig.

De psilocybine-ervaring wordt vaak gekenmerkt door sterke gevoelens van eenheid, met anderen en met het universum, en een sensatie van het overstijgen van begrenzingen zoals ruimte en tijd. Niet zelden heeft deze ervaring een sterke religieuze of spirituele inslag. Achteraf is meestal moeilijk te verwoorden wat men heeft meegemaakt, maar veel van de deelnemers aan Griffiths' experimenten meldden naderhand dat zij meer begrip hadden gekregen van zichzelf en anderen, en meer mededogen en geduld konden opbrengen. Een proefpersoon meldde dat het zijn huwelijk had verbeterd, met meer begrip over en weer, en minder veroordeling, van de ander zowel als van zichzelf.

Griffiths ontdekte dat het het beste werkt om te beginnen met een lage dosis, en gedurende opeenvolgende experimenten ervaringen geleidelijk omhoog te werken, zodat de proefpersonen ervaring konden opdoen met het middel voordat de ervaring al te ingrijpend werd. Dit in tegenstelling tot veel experimten in het verleden (met name in de jaren '60), waarbij vaak direct een hoge dosering werd toegediend.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Psychofarmacology:
Griffiths, R.R., Johnson, M.W., Richards, W.A., Richards, B.D., McCann, U., & Jesse, R. 2011. Psilocybin occasioned mystical-type experiences: Immediate and persisting dose-related effects.

Bron: http://stichtingopen.nl

© 2014 - 2019 Happy Holland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.