San Pedro

De San Pedro-cactus (Echinopsis pachanoi, basioniem: Trichocereus pachanoi) is een cactus uit Zuid-Amerika. Oorspronkelijk stamt de soort uit Ecuador en Peru, waar hij groeit in hoogvlaktes op 2000-3000 m.

De cactus heeft vier tot negen ribben, groeit snel en heeft een sterk wortelstelsel. De San Pedro-cactus groeit net zolang door, totdat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Dan valt hij om en de omgevallen cactus zal in de natuur dan weer gaan wortelen en vele uitlopers produceren.

Deze cactus wordt ook vaak als entstam gebruikt voor andere, moeilijker kweekbare cactussen. De cactus zelf wordt uit zaden of stekken opgekweekt. Onder zowel droge als vochtige omstandigheden groeit de cactus, hij groeit echter het snelst wanneer hij regelmatig water krijgt. De plant kan echter jarenlang zonder water overleven en zelfs nieuwe zijscheuten vormen.

Deze cactus staat ook wel bekend om zijn entheogene eigenschappen. De cactus bevat namelijk mescaline, een stof die zorgt voor een entheogene ervaring oftewel een "trip".

De oudste cacti bestaan ongeveer 20.000 jaar. Hun specifieke uiterlijk maakt het mogelijk om de droogte en hitte te overleven. De doorns zijn natuurlijk het meest karakteristiek voor cacti; eigenlijk zijn dit bladeren waar geen vocht in zit. Ze beschermen de cactus ook tegen fel zonlicht en voorkomen dat ze worden gegeten door dieren.

Effecten


Ongeveer 1 - 2 uur na inname zul je effecten beginnen te waarnemen, deze kunnen 8 - 15 uur aanblijven.San Pedro stelt je in staat om bewust te dromen en te wandelen door je eigen fantasiewereld. Het geeft een sterke trip met spirituele, kleurrijke visioenen. Het subject-object bewustzijn valt weg, en je ervaart dit alsof je opgelost bent in de zintuiglijke (vooral visuele) waarneming. Het is zelf mogelijk dat verloren herinneringen terugkeren. Dit gaat vaak ook gepaard met een onbeschrijflijk gevoel van vreugde. De trip begint langzaam maar gestaag, meestal zonder al te veel misselijkheid.

De belangrijkste stoffen in de San Pedro cactus zijn:

  • mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine)
  • 3-methoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine
  • 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine
  • tyramine
  • hordinenine

Van deze is mescaline de belangrijkste.

Gebruik
San Pedro cacti worden gewoonlijk gegeten. Je kunt ze zowel vers als gedroogd eten . Ze werken het beste op een lege maag, dus probeer 6 uur van tevoren niet te eten. Verwijder de schil en de stekels en zorg ervoor dat je de cactus zo  dun mogelijk schilt omdat de meeste werkzame stoffen zich net onder de schil bevinden. Nu kan het "vlees" om de houten kern gegeten worden. Pas op voor splinters. Het is ook lekker om thee te maken van San Pedro. Verwijder de stekels en snijdt de cacti in kleine stukken en kook deze 2-3 uur in een gesloten pan op een laag vuur.  Je kunt eventueel wat honing toevoegen of laten afkoelen en mengen met vruchtensap.

De cacti kun  je prima drogen door ze in schijfjes te snijden en ze 4 tot 5 uur in de oven te doen bij een temperatuur van 50° C. daarna kun je de schijfjes eten. De cacti smaken erg bitter. Ongezoet vruchtensap zoals grapefruitsap of ananassap helpt het beste om de bitterheid te maskeren.

Een veel voorkomend bijverschijnsel is misselijkheid. Sommige mensen consumeren gember (verse thee) en/of cannabis om dit tegen te gaan.

Dosering Bij cacti met een gemiddelde hoogte van 15 -20 cm en een gemiddelde doorsnee van 3,5 cm is één tot anderhalve cactus genoeg voor een lichte tot gemiddelde trip, twee tot twee-en-een-halve cactus voor een sterke trip. Onthoud echter dat het mescalinegehalte per cactus enorm kan verschillen. Daarom kan men het beste niet de hele dosering in één keer consumeren, maar het geleidelijk opbouwen: neem eerst de helft van de dosering, wacht 60 tot 90 minuten tot het effect bekend is, neem desgewenst de helft van wat er nog over is en herhaal dit zonodig. Het duurt ongeveer twee tot twee en een half uur voordat een San Pedro trip zijn hoogtepunt bereikt heeft. Verse cactus - mescaline verhouding 400 g bevat ongeveer 480 mg mescaline - 0.12% mescaline per gram cactus (volgens Schultes & Hofmann) 400 g bevat ongeveer 200 - 300 mg mescaline - 0.05 - 0.075% mescaline per gram cactus (volgens een andere bron) Droge cactus - mescaline verhouding 100 g bevat ongeveer 200 - 300 mg mescaline - 0.2 - 0.3% mescaline per gram cactus Gedroogde cactus is 25% van het gewicht van verse cactus (75% water) Mescaline doseringen 150 mg ondergrens merkbare effect 150 - 300 mg licht tot gemiddelde dosering 300 - 400 mg sterke trip, duurt 6 - 12 uur 450 - 500 mg mogelijk oplossen van het ego, trip kan ongeveer 12 uur duren 500 - 600 mg gegarandeerd oplossen van het ego, trip kan ongeveer 24 uur duren

Bijwerkingen

Zoals we dat kennen van andere psychoactives geeft ook San Pedro een soort kater nog voordat de trip begint. Koorts, duizeligheid, misselijkheid en overgeven kunnen hierbij horen, maar zullen binnen ongeveer een uur weer verdwenen zijn.

Waarschuwingen

Zorg dat je altijd een ervaren en nuchter persoon bij je hebt, voor steun en veiligheid!
De actieve bestanddelen brengen de gebruiker in een hallucinogene trance die is te vergelijken met een psychose. Dus wat je ook doet, neem geen deel aan het verkeer op wat voor manier dan ook. Neem alleen San Pedro wanneer je in een veilige en bekende omgeving bent. Trip nooit alleen. Wanneer het echt fout aanvoelt kan Seresta of Valium helpen om de angten terug te brengen.

 

© 2014 - 2019 Happy Holland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.